علائم وسواس کودکان
اگر میبینید كودكتان بیش از اندازه به مرتب بودن لباسش حساس است و دائم لباس عوض میكند یا مرتب دستهایش را میشوید و وقتی نوبت مسواك زدن میشود دست بر نمیدارد یا در مرور درسهایش افراطی عمل میكند و بیش از اندازه لازم درس میخواند و مشق مینویسد، بهتر است به این نكات توجه كنید.
این نوع رفتارها را ناشی از وسواس است .
كودك وسواسى، خود را از درون تحت فشار مىبیند؛ فشار براى انجام دادن كارها، براى رسیدن به هدف، براى پیشرفت و موفقیت.
بقیه مقاله را در ادامه مطلب مطالعه کنید
وقتی كودك وارد سنین نوجوانی میشود، همین مساله موجب طردشدگى، انزوا و تنهایى او میشود. زمانى كه كارهای روتین بر زندگى كودك تسلط مىیابد و در عملكرد معمول او اخلال ایجاد مى كند، جاى نگرانى دارد.
وراثت، روشهاى تربیتى والدین، ویژگى هاى خانوادگى، نابهنجارى كاركرد سیستم عصبى و آشفتگىهاى خلقى در بروز این اختلال در كودكان دخالت دارند.
وسواس در كودكان بیشتر به شكل ترس از كثیفى، نیاز به همدردى، دلسوزى و رسیدگى، توجه بیش از اندازه به ظاهرخود، ترس شدید از داشتن بیمارىها یا صدمه دیدن یكى از اعضاى خانواده و... بروز میكند.
والدین باید میزان نوشتن مشق لازم و مصرف پاك كن و نحوه حاضر كردن درس را در كودك كنترل كنند، تعویض لباس، مراسم طولانی برای انجام كارهایی مثل استحمام یا خوابیدن كودك را كنترل كنند كه خارج از قاعده نباشد.
وسواس معمولا با اختلالات اضطرابى، افسردگى، اختلالات مربوط به كمبود توجه، بیش فعالى، اختلالات مربوط به یادگیرى، اختلالات رفتارى مثل ناخن جویدن، تیك هاى عصبى، خارش پوست و... همراه است.
اگر فرزند شما دچار این اختلال است، برای درمان وی حتما از متخصصان روانشناسی برای كاربرد رفتار درمانی و درمان دارویی كمك بگیرید.